Tjo, vad det var livat i parken i söndags.

Förra veckan var det liv och rörelse i Lumpini. En stor turistfesival hölls i parken och igår var sista dagen så maken och jag skyndade dit sent på eftermiddagen.
 
Vi kom precis lagom för att se paraden.
 
Här pågår en uppvisning i thaidans.
 
Urtjusig, eller hur?
 
Thailand består av 76 provinser som var och en är stolta över sin mat, sitt hantverk och sin kultur. På festivalen kan man ta del av läckerheter och underhållning samt shoppa specialiteter från de olika provinserna.
 
Massor av folk hade tagit sig till Lumpini. Det åts och mumsades friskt.
Det var stimmigt, högljutt och jättehärligt.
   
Det här är Kanom Look Choup.
Det är en klassisk thaidessert som tyvärr inte många kan göra längre. Utav en smet, bestående av b.la bönor, kokosmjölk och socker, formas små frukter och grönsaker. De färgas sedan (på naturlig väg) och doppas slutligen i en gelatinröra för att få en vacker glans.
De här måste jag testa vid tillfälle, igår var jag alldeles för mätt för att smaka.
 
Den här festivalen är återkommade och pågår varje år i januari, i Lumpini.
Om ni befinner er i Bangkok under den här tiden rekommenderar jag ett besök.
 
 
 
 
 

Välbefinnande och teknik

Vi bor på ett supermodernt hotell med fokus på välbefinnande.
 
Här finns en simvänlig pool på 6:e våningen, omringad av höga byggnader i olika form och stil.
 
På ett av gymen finns ett saltrum, där har jag legat en stund varje morgon efter frukost. Har ni hört talas om haloterapi?  Det ska vara bra för andningsvägar och hy. Jag vet inte om de negativa syrejonerna har haft någon större inverkan på mig men att ligga där är skönt och avslappnande.
 
(null)
Det finns också ett vilorum, som jag inte testat, där ska man av någon anledning som jag inte förstått ligga i en typ av kokong.
 
Gymet är verkligen supermodernt. En display är kopplad till varje maskin, du behöver inte själv räkna dina repetitioner, det sköts automatiskt. Är du för långsam i dina rörelser dyker det upp en sköldpadda på displayen, är du för snabb visas en hare. När den glada gubben syns, då håller du rätt tempo.
 
Jag har passat på att göra en sån där undersökning där man med hjälp av elektricitet tar reda på hur ens kroppssammansättning ser ut. Andelen muskler, vatten, ben och fett räknas ut. 
Efter min mätning igår var jag mycket nedslagen. Resultaten visade att behövde gå ner två kg, nåja det var ju hekt ok men...... jag behövde dessutom omvandla 7,5 kg fett till muskler!!!
Hur är det ens möjligt, tänkte jag och tränade frenetisk i ett par timmar.
När jag kom till hotellrummet och tittade närmare på testresultaten som jag fått utskrivna såg jag att jag glömt skriva in att jag är kvinna, puh. Som kvinna är det godkänt med lite mer underhudsfett och mindre muskler.
Idag har jag således bytt kön och resultaten blev märkbart bättre. Jag behöver visserligen gå ner tre kg som kvinna men det räcker att jag omvandlar ett kg fett till muskler. Det borde jag väl rimligtvis kunna klara.
 
Jag har tränat varje dag och är nu riktigt taggad.
 
En färdigpackad väska med yogamatta och några redskap att träna med samt en liten bok med diverse övningar som kan göras på rummet, utifall man inte orkar ta hissen ner till något av gymen. Väskan står på rummet, bara att låna.
 
Här finns också en handbok med 101 tips som kan få en att må bättre.
 
Papperstidningarna är borttagna och i stället får man låna en en läsplatta, där kan man läsa all världens tidningar på det språk man önskar.
En smarttelefon på rummet guidar dig runt i stan och man kan givetvis surfa på den men man får också ringa utlandssamtal, helt gratis.
 
Det här är ett mycket trevligt hotell, bara fyra månader gammalt.
Sofitel City Center i Singapore.
Här bor jag gärna igen.
 
 
 
 
 
 
 

Duxton Hill

Vi befinner oss åter i den fuktiga staden Singapore.
Här är det fortfarande regnperiod även om slutet på den närmar sig.
 
Den här gången bor vi i en annan del av stan så för min del gäller det att hitta några höga hus som jag kan ha i sikte om jag villar bort mig.
 
Just nu kan man ligga vid poolen utan att riskera solbränna. Dessutom får man vara i fred, inga störande moment här inte.
 
Ett trevligt område med många restauranger och barer. 
 
 
Här finns massor av fina shophouses.
 
Fantastiska fasader, eller hur?
 
 
 
Baksidorna av husen är inte riktigt lika tjusiga.
 
Duxton Hill ligger granne med China Town och här finns en stor marknad som gör en påmind om att man befinner sig i Asien. Här är det nästan lika rörigt som på en marknad i Thailand, men bara nästan.
 
Även här säljs durian. 
En ung kinesisk man ville att jag skulle köpa en, jag förklarade att jag inte gillar dem. Han frågade varför, samtidigt som han grävde helt ogenerat i ena näsborren.
Vad kan vara värre än en durian? Jo, en durian med vidhängande snorkråka.
Det råder inga tvivel om i vilken världsdel jag befinner mig :)

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0