En lyxig lunch

I dag har jag inte gjort många knop.
Vi var ett litet gäng som åkte ner till Mandarin Oriental Hotel, nere vid floden och åt en lång lunch på Lord Jim´s.
De har en härligt stor lunchbuffé med mängder av olika sorters mat. Kanske är det mest känt för alla fina skaldjur, sashimi och sushi. Vi slog på stort och tog faktiskt in vin, till lunch, på en torsdag!!!
Ni förstår att det blir soffan hela kvällen. 
 
Jag hann i alla fall besöka Rembrandt Hotel också, tittade in på Hope Fair. Det är alltid kul att se vad olika designers, säljare och konstnärer har att erbjuda.
Idag blev det inget inköpt, bara en snabb rundtur.
 
I morgon får det bli en rejäl promenad följt av lite gymträning. 
Dagens goda mat ligger just nu tungt i magen.
 

Berg- och dalbana

Min hobby, att spela golf, tar mig på åkturer, både upp och ner. Mitt spel är väldigt ojämnt och därmed även mitt humör på banan. 
 
De fyra rundor jag spelat sedan jag kom tillbaka till Bangkok har gått från toppen till dåligt, därefter uselt och sedan bra igen. Att det kan vara så olika från gång till gång!
Jag kan inte förstå varför.
 
Jag har oftast roligt även om humöret svänger. Det finns mycket att glädjas åt.
 
Nu är nog golf inte bara en fysisk utan kanske främst en psykisk utmaning.
Att behålla lugnet och koncentrationen kan vara knepigt, i alla fall i svackorna.
 
Bilden är hämtad från Monicas fb-sida.
Att vara omgiven av trevliga, vänliga människor är förstås viktigast och det är jag verkligen.
 
 

Exotiska frukter

Här finns det gott om mer eller mindre vanliga frukter.
De smakar naturligtvis mycket bättre här än om man lyckas få tag på dem hemma i Sverige.
 
Vi har alltid färsk frukt till frukost och variationen är stor.
Nu ska ni få en lektion i asiatiska frukter och dess namn på thai, håll till godo.
 
Snakefruite (Sa-La)
På bilden ovan ser ni vattenmelon (Tang-Mo), Drakfrukt (Kaew-Mang-Korn) och Pomelo (Som-O).
 
Litchi (Lin-Chi).
 
Rambutan (Ngor).
 
En precis nertrillad Kokosnöt (Ma-Rrao-On), vilken tur att ingen fick den i skallen!!
 
Mangosteen (Mang-Kut), Mango (Ma-Muang) och Ananas (Sup-a-Rod) är andra exempel på goda nyttigheter.
 
Papaya (Ma-La-Gor), på bilden är frukten ännu i sin linda, i blomman ser ni hur frukten börjar växa.
 
Papaya och Pomelo är väldigt användbara. Thailändarna gör ofta sallad på dem.
Mest känd är Grön Papaya Sallad (Som Tum) som tillsammans med kycklingspett (Gai Satay) finns att köpa nästan överallt.
Pomelo Sallad (Yam Som O) sägs vara mat för kungligheter. Den är lite mer exklusiv och kostar mer på grund av dyrare ingredienser.
 
Pomelo är nästan beroendeframkallande och smaken passar oss svenskar bra, som grapefrukt men inte lika besk.
Reser du till Thailand är det en frukt du inte vill missa.
 
Det här vara bara ett axplock av alla färska frukter som finns i denna del av världen.
Det är häftigt att kunna äta dem till vardags.
Det händer dock att jag saknar ett smaskigt Ingrid Marie.
 
 

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0