Utskänkningstillstånd

Undrar hur många barer det finns i Bangkok........ och hur många av dem som verkligen har tillstånd att sälja alkohol?
Det finns faktiskt en del lagar och regler här i landet gällande alkoholförsäljning men hur de efterlevs vete hundan.
Förutom alla tjusiga skybarer, diverse pubar och ökända gogobarer finns mängder av mobila barer.
 
Här är en ganska välutrustad mobil bar.
 
Om du ska handla alkoholhaltiga drycker i livsmedelsbutikerna, seven eleven eller på stormarknader måste du tänka på att mellan kl 14.00 och 17.00 är det förbjudet. Då hängs det upp skynken över flaskor och burkar. På vissa ställen kommer små skyltar upp, där butiksägaren ursäktar för att detta medför olägenhet för kunderna.
Någon ålderskontroll har jag däremot aldrig sett.
 
Alkohol kan inhandlas veckans alla dagar men det finns ett antal religiösa dagar, spridda över året, då ingen alkoholförsäljning varken i butiker, på restauranger eller barer får förekomma.
 
De flesta följer reglerna hyfsat bra här i Bangkok (undantaget några av de mer beryktade områdena).
Egentligen tror jag till och med att ingen alkohol får säljas före klockan 11.00 eller efter midnatt. De tiderna tror jag inte efterföljs över huvud taget.
Utanför Bangkok, på turistorterna tar man reglerna med en rejäl nypa salt.
 
Om jag ska vara helt ärlig så kan du säkert, när som helst, även i Bangkok hitta någon som är villig att ge dig ett järn om törsten skulle vara svår.
 
Det där med lagar och regler tycks ganska godtyckligt.
Jag läste idag att en hög chef inom polisen är misstänkt för att tagit emot en stor summa pengar varje månad från en whiskeyleverantör. Kanske ingick även dryck i betalningen.
 
Detta inlägg var bara menat att ge lite information inte som någon moralpredikan så passa på och njut av att det snart är fredagkväll.
 
Skål och trevlig helg <3
 
 
 
 
 
 
 
 
FREEDOMtravel
2016-12-16 @ 12:19:35
URL: http://www.freedomtravel.se

Många tror att det bara är Sverige och liknande länder som har regler, men det finns ju faktiskt regler nästan överallt. Sedan kanske alla länder inte lyckas ha samma kontroll överallt. Söt liten mobil bar!

Svar: De mobila barerna kommer i många olika storlekar och former :)
Anette

Mille
2016-12-16 @ 14:28:31

Trevligt reportage lite bättre (el sämre) än våra Systembolag. Ha en trevlig kväll o välkomna hem.

Svar: Ja, nu närmar sig hemresan.I dag blir det golf, årets sista runda.
Tyvärr hinner jag inte med ett besök i Motala. Det blir en kortis till Linköping sen till Nyköping och så Stockholm. Avslutar resan i Olivetta.
Vi får ses nästa gång :)
Anette

Marina
2016-12-17 @ 10:20:43
URL: http://www.marinasbay.blogspot.com

Den mobila baren var helt underbar! Och visst finns det lagar och regler på många håll och platser här i världen, sedan är väl inte alla lika bra på att inte tumma på dem åt alla möjliga håll som vi är här i Sverige...

Svar: Vissa regler kan man ju fundera över varför de finns. Att inte sälja alkohol i affärer mellan 14.00 och 17.00 men att minderåriga får köpa under övrig tid är ju lite märkligt.Hoppas du har en trevlig advent, hemma i Karlstad :)
Anette

Biggeros
2016-12-17 @ 12:42:46
URL: http://biggeros.blogg.se/

Det är bara så intressant att få information om andra länder. Hur deras normer och regler ser ut. I Spanien säljs det sprit vilken tid som helst på dygnet. Man ser ändå inte ett onormalt drickande och fylleri som det kanske skulle kunna vara. Människor dricker kaffe eller vin/ öl med måtta enligt mig. Ha en bra dag min vän. Kramiz

Svar: Spanien, Frankrike och Italien är nog ganska lika i sitt förhållningssätt till alkohol och reglemente.Önskar dig en fin 4:e advent :)
Anette

Mille
2016-12-17 @ 14:34:56

Synd vi inte kan träffas men jag förstår du måste besöka Nyköping. Vi fick ju rå om dig i somras.

Svar: Vill naturligtvis träffa min mor och far när jag kommer hem, är ju inte hemma så ofta.Dessutom prioriterar jag ju alltid döttrarna.
Vi stannar bara en vecka i Sverige och då hinner man inte med allt och alla.
Trevlig advent på er :)
Anette

Ditte
2016-12-17 @ 16:10:12
URL: http://akker.blogg.se

Vi har ju upplevt en del av dessa regler i Thailand, just var gäller vin och starkdrycksförsäljning i livsmedelsbutiker och funderade första gången varför dte var just dessa tide. Men,nu är det så.
Även i välreglerade Sverige/Stockholm går det ju för ban och ungdomar och i princip alla att få tag på illegal sprit var och närsomhelst. Bara att ringa ett telefonnummer så kommer en leverans. Olagligt, javisst.
I Spanien har jag inte sett restriktioner men heller sällan heller någon som "dricker för mycket".
Tack för bra info! Roligt att läsa om skillnader och även likheter.

Lena i Wales
2016-12-18 @ 11:14:15
URL: http://lenaiwales.wordpress.com

Ja, dessa konstig regler har vi också i UK. En del förstår man, men vissa undrar man verkligen hur de egentligen tänkt!!!

Svar: Mest bara krångligt 😀
Anette

Emma, Sol som sol?
2016-12-18 @ 15:32:47
URL: http://solsomsol.blogspot.com

Vet du varför det inte får säljas under siestan? Ja, nu heter det väl inte så hos dig men det stämmer ju med de spanska siestatiderna. Udda!

Svar: Någon trodde att det ska hindra skolungdomar att dricka alkohol på väg hem efter skolan. Jag tror de försöker begränsa alkoholintaget genom att förkorta tiden det går att handla men vet inte om det gör varken till eller ifrån. Dessutom får tydligen köpa storförpackningar även under förbudet. Mycket märkligt 😨
Anette

Birgitta S
2016-12-21 @ 00:35:28

Hej!
Den mobila baren var suverän här hemma har vi i varje fall food trucks under sommarhalvåret!
Intressant läsning tycker faktiskt att det funkar bra här hemma Bolaget öppet alla dagar till 19 och Lördag till 15 (i varje fall i Stockholm) så man hinner lätt att handla sitt vin till middag och helg. Samma utbud överallt så det man vanligtvis köper finns där kunnig personal och man kan fråga. Gillar även åldersgränsen för att handla alkohol bra att vi inte har siesta på bolaget om jag har ledig dag och är ute och storhandlar mat och dryck till helgen.
Tack för en rolig och läsvärd blogg!

Svar: Systembolaget har fått mycket kritik under åren men jag måste säga att tanken är bra. Numera är öppettiderna tillfredsställande och utbud samt personal oftast mycket bra.I Thailand är det svårt att hitta någon att rådfråga när man ska köpa vin. De kan oftast inget eftersom vin är en ganska ny dryck för dem. Tack för snälla ord. 😊
Anette
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0