Ingen byfest men kul ändå.

 
Hela lördagen pågick förberedelser för inför kvällens fest.
Bord och stolar ställdes upp på torget. Olika grillplatser (där vildsvin och korv grillas) och provisoriska barer (där byns lokalproducerade vin och grappa säljs för billig penning) anordnades.
Inga bilar tillåts på bygatan eller torget så alla måste försöka hitta en plats för bilen under festligheterna. Det är lättare sagt än gjort i en pytteliten bergsby.
 
 
Eftersom Ika och jag skulle till Nice och hämta Richard under kvällen, var vi inte riktigt med på festen, vilket var första gången på åtta år.
Vi har många roliga minnen från dessa fester tillsammans med vänner, släkt, Olivettabor och turister, men i år fick de klara sig utan “svenskarna på Cabana”.
 
Anders med familj har nu varit här i några dagar, de ska bo granne med oss i två veckor. De har hyrt våra trevliga småländska grannars hus.
 
Vi har gjort några utflykter bl.a till Sanremo och Sospel.
 
Dessutom kom familjen Nielsen förbi på en kortare visit. De är ute på en “biltour” och campar nu i Antibes som ligger inte så långt från oss. Vi hade en riktigt mysig dag på stranden följt av en rolig och ganska blöt kväll. Efter sol och bad blev det ett riktigt regn- och åskväder.
 
Det fick bli pizza inomhus på Olivettas enda restaurang.
 
Senare på kvällen när regnet dragit bort skyndade vi hem till vår terass. 
Finns det hjärterum, finns det stjärterum.

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0