Visst är riset viktigt som basföda och så i stora delar av Asien.
Så bra du beskrev risets väg från panta till det "vi äter på tallriken". Var ju för länge sedan med om att både plantera ris och skörda det. Också i Thaland och på landet nära gränsen till Kambodja.
Och SWEA! Så bra att de finns. Var medlem där i Peking och de vänne rjag fick finns fortfarande med mig.
Intressant med denna växt som färgar riset och drinken blå. Och är den nytttig så är det än bättre.
Önskar dig en fin helgresa och vänta tacksamt på en rapport.
Det är väldigt mycket arbete med det där riset. Jag var väldigt fascinerad när jag såg risfälten första gångerna med alla arbetare som plaskar omkring på fälten. Tyvärr så kan ju brännandet av fälten föra med sig otrevlig rök, men frågan är hur det skulle kunna lösas på något annat sätt. De behöver ju flera omgångar under året.
Jag hörde någon som sa att man alltid ska se till att inget ris förfars, med tanke på allt arbete som ligger bakom risodling. Man ska ha respekt för jobbet som man lagt ner för att andra ska bli mätta.
Sticky rice med mango är mumma.....
Ha ha, tror också att du kommer få ett och annat riskorn men jag önskar dej en härlig resa!
Jätteintressant! Inser att jag har haft väldigt dålig koll på hur ris odlas. Också kul hur ordet mat och ris används, gillar språk.
Ha det bra!
URL: http://amacasa.wordpress.com
Ja nog är det mycket jobb med att odla ris alltid. Har sett en hel del av hur dom jobbar på fälten i Asien.
Jag blev däremot väldigt förvånad när vi flyttade hit till Spanien och upptäckte att dom odlar en hel del ris även här. Det trodde jag inte. Det är väl för att få ris till alla paellor, kan tro ;-)
Ha en trevlig minitripp! :-)