Mumsigt

Den koreanska maten är kryddstark och mycket god. Chili, vitlök, salt och ingefära är vanliga kryddor.
På restaurang tillagas oftast köttet vid bordet, vilket är trevligt.
 
 
När kött, svamp och vissa grönsaker är färdiggrillade klipps köttet i små bitar, läggs i ett salladsblad och rullas ihop för att sedan stoppas in i mun.
 
Banchan kallas de smårätter som serveras till en måltid.
Det kan vara kimchi, potatis i olika fomer, zucchini, sojabönpasta, vitlök, salladslök och många andra marinerade grönsaker.
 
När vi har varit ute i större sällskap kan det bli väldigt många olika små sidorätter. Man beställer bara vilket kött eller fisk man vill ha, sidorätterna fylls på efterhand så länge du har kött kvar.
 
Till maten dricks ofta öl och soju (en destillerad dricka som påminner svagt om vodka). Den är svagare och godare. Det finns vissa procedurer man ska följa när man dricker öl eller soju. Man får tex inte fylla på sitt eget glas. När man fyller på till någon annan måste flaskan hållas med båda händerna, den som får påfyllning ska också hålla sitt glas med bägge händerna.
 
Det här är ett urtida "kylskåp", här grävdes maten ner innan det blev vinter. Man kunde sedan under den kalla årstiden plocka upp den konserverade, fermenterade godsaken när det behövdes.
 
Kimchi är nog den delikatess  från Korea som flest av oss känner till. Det lär finnas flera hundra varianter men ofta är det fermenterad salladskål som bjuds. Man kan få en fräsch eller äldre variant, den äldre smakar mer syrligt. De flesta hushåll har sitt eget recept och ni förstår att de älskar sin kimchi eftersom de äter den till varje mål, frukost, lunch och middag och visst är det gott.
 
Det var allt från Seoul för denna gång.
Nu blir det Bangkok några dagar innan det är dags för nästa resa.
God fortsättning på helgen.
Ditte
2017-10-21 @ 17:34:58
URL: http://dittemitti.se

Vilket trevligt och gott matinslag från Seoul! Jag har ju inte varit i kOrea men har några favoritkoeranska restauranger i Stockhholm och liikaså hade vi det i peking så lite av maten känner jag igen och till. Men nu vet jag mer. Hade görna smakat också.

Önskar dig fina dagar i Bangkok och jag är givetvis med även på nästa resa.

Svar: Kul att kunna lära dig något litet :)
Anette

Emma, Sol som sol?
2017-10-21 @ 21:31:04
URL: http://solsomsol.blogspot.com

Vackert "kylskåp"!

Svar: Magnifikt :)
Anette

Selma
2017-10-22 @ 08:27:49
URL: http://www.devote.se/cocolada

Så gott 😍 😍 Vilket intressant ``kylskåp´´ haha

Svar: Visst är kylskåpet läckert?!
Anette

Ama de casa
2017-10-23 @ 21:56:10
URL: http://amacasa.wordpress.com

Oj... Det gäller att hålla reda på vad som gäller så man inte förolämpar nån. Intressant matkultur och väldigt intressant mat! :-)

Svar: Ja, det gäller att vara uppmärksam på sina bordsgrannar så de slipper sitta med tomma glas. Kul med olika seder och bruk.
Anette

Frida G Svensson
2017-10-24 @ 10:57:52
URL: http://www.fridagsvensson.se

men jaaa koreansk mat är SÅ god!

Svar: Ja, eller hur :)
Anette

Biggeros
2017-10-24 @ 16:09:52
URL: http://biggeros.blogg.se/

Så spännande att få reda på hur och vad ni äter i Korea. Även hur man ska betee sig när man blir serverad drycken. Allt ser väldigt gott ut och jag ser fram emot nästa resa/ kram

FREEDOMtravel
2017-10-26 @ 20:42:47
URL: http://www.freedomtravel.se

Oj vad gott det ser ut! :)

Svar: Är godare än det ser ut :)
Anette




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0