Just i dag

Idag såg jag bara bra saker och kom på mig själv med att faktiskt gå och småle.
När jag gick längs Sukhumvit var jag blind för stackars smutsiga trashankar, sovande på trottoaren med betongblock som huvudkudde. Jag såg inte heller alla omaka par, äldre farangmän med unga thaikvinnor, eller allt skräp som ligger lite varstans.
Däremot såg jag alla söta, glada och busiga ungar. I dag var de överallt och de gjorde mig så glad.
 
En badande, färgglad, ung dam med ändamålsenlig klädsel, bedårande eller hur?
 
Barnen finns förstås här varje dag men det är inte alltid jag lägger märke till dem. De lägger däremot ofta märke till mig.
För någon vecka sedan var det en liten tjej (tre, fyra år) som när hon gick förbi mig i affären, dängde till mig. Hon, den lilla söta argbiggan, tyckte väl att jag var ful och konstig, vitt hår och blå ögon, inte vackert.
Hennes pappa såg det hela och hon fick en skarp tillrättavisning och fick be om förlåtelse med en waihälsning.
Därefter gick hon efter mig i affären och tindrade glatt med ögonen och "waiade" åt mig varje gång jag tittade på henne.
 
En tålmodig gosse som dagligen väntar på sin mamma.
Hon arbetar som trädgårdsskötare i parken och sonen är med henne på jobbet.
 
I dag är det ju måndag och det brukar innebära barnhemsbesök, men barnhemmet har flyttat och de har det lite stökigt så vi får vänta tills de kommit till rätta. För min del blir det inga besök förrän efter sommaren.
 
Jag kommer inte att vara i Bangkok på några månader.
Nu närmast väntar Sverige och om någon månad är det dags att åka till Italien.
 
 
 
Marina
2017-04-24 @ 11:45:02
URL: http://www.marinasbay.blogspot.com

Vilka underbart färgglada barn :) Låter härligt med Italien framöver. Ha det bra!

Svar: Ja, barn kan förgylla tillvaron. Jag gick och nynnade på Cornelis låt, turistens klagan. Du vet den där man hör skrattande barn. Lätt att känna glädje då.Italien kommer att bli molto bene. Kommer du att åka till Cannes i sommar eller har du fullt upp med andra bestyr?
Anette

Emma, Sol som sol?
2017-04-24 @ 15:43:01
URL: http://solsomsol.blogspot.com

Tänk att man reagerar över att man går runt och är på bra humör!

Härligt med den badande lilla flickan i perfekt utstyrsel, duktig kille som tålmodigt väntar på sin mamma. Vilken svensk unge så kulle göra så?

Svar: Jag är nästan alltid på bra humör, men bara nästan ;)Här är det vanligt att yngre barn är med sina föräldrar på arbetet och de är duktiga på att förströ sig själva.
Anette

Ditte
2017-04-24 @ 21:48:27
URL: http://dittemitti.se

Så bra att ta fokus på det vackra. Och så fint du förmedlar det. Denna lilla rosa "bakelse" och den fina killen som sitter och väntar på sin mamma.
Jag ler när du beskriver mötet med den lilla flickan som dängde till dig, men hon lärde sig säkert något där.
Förstår att det blir ett långt uppehåll nu för Bangkok och dig och med förlusten av din pappa så är det ju skönt att vara på plats. Italien blir ju skönt.
Många tankar till dig.

Svar: Visst ska det bli härligt att åka till Olivetta. Jag kommer att vara där i stort sett hela sommaren. Barnen och många vänner ska komma på besök så det kommer att bli underbart.Först blir det Sverige (Nyköping, Stockholm och Linköping) och det ska bli skönt att träffa mina nära och kära.
Anette

Lissen
2017-04-24 @ 23:56:12
URL: http://lissento.blogg.se

Vilket äventyr att bo utomlands i flera år

Svar: Ja, det är riktigt häftigt. Vi har bott i Bangkok i tre år nu och det blir två till. Vi skulle bara vara borta två.Tiden har gått så otroligt fort.
Anette

Biggeros
2017-04-25 @ 13:28:46
URL: http://biggeros.blogg.se/

Härligt att inte se det dåliga motiven utan bara det braiga=) Den lilla flickan i den skarpa outfiten gick heller mig förbi. Jag gillar även det som gör mig på bättre humör såsom barn. Vilken liten trogen kille som sitter och väntar snällt på sin mor. Du har mycket resmål på ditt schema. Härligt!!

Biggeros
2017-04-25 @ 13:30:24
URL: http://biggeros.blogg.se/

Heller inte mig förbi*
Trevlig dag🤗

Svar: Hahaha, jag förstod vad du menade. Tack det samma tiil dig 😊
Anette

Birgitta S
2017-05-05 @ 22:49:58

Vilka söta fina barn hjärtknipande med pojken som väntar på sina mamma hela dagen när hon arbetar inte bortskämd där inte.
Hälsningar Birgitta S
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0