Grått är trist

Idag är Bangkok högst upp på listan över städer med dålig luft, en lista där ingen vill vara.
Luften är idag hemsk, så illa att den är värst.
 
 
Väninnan Annelie och jag tillbringade förmiddagen på en golfbana utanför stan. Lite mulet och fuktigt, vindstilla och varmt men helt ok. Vi gick där och var glada över hur oerhört grönt det var, en härlig förmiddag.
 
När vi i bilen på väg hem efter avslutad runda skymtade staden vid horisonten (som inte syntes) utropade Annelie:
- Men, titta, det ser ut som en spökstad!
Grått, smutsigt och faktiskt spöklikt, så har vi det idag.
En enorm skillnad mot förra året vid samma tid.
 
 
Väl hemma räckte det med ett par minuter på balkongen för att vattna blommorna. Fick omedelbart sveda i halsen, hosta och täppt näsa.
Jag vill inte låta mig begränsas av luften. Jag har försökt intala mig själv att eftersom det här endast pågått under en kort tid av vår vistelse här så har det nog ingen påverkan på hälsan, men i dag känns det faktiskt riktigt illa.
Rent av läskigt.
 
 
 
 
Anonym
2017-04-05 @ 12:36:57

Usch, vad det ser hemskt ut. Är det föroreningar från trafiken som ställer till det?

Svar: Ja, bl.a. Här finns många moderna bussar spyr ut föroreningar.
Tydligen har man köpt in en massa bussar som ska var bra för miljön men de har inte tagits i bruk, de står sedan en lång tid i depå och väntar på något dokument som dröjer.
Inte bara trafiken som ställer till det och alla storstäder här borta har problem, tyvärr.
Anette

Ditte
2017-04-05 @ 12:59:47
URL: http://dittemitti.se

Verkligen illa! Känner igen detta frn Peking mot slutet av vår vistelse där. Vissa dagar var verkligen hemska med kliande hals och ögon.
Och bangkok spm har så mycket trafik genom stan och på förhållandevis smala gator. Hoppas den dåliga luften snart försvinner, men med antalet bilar och motorfordon så ligger det nog latent. Mycket berör ju också på fabrikernas utsläpp.
Skickar sol och ren havsluft till dig.

Svar: Tänk om det gick att sprida frisk luft.Tänker på alla barn som växer upp i den här miljön, vad kommer de att drabbas av?
Usch!!!!
Anette

Biggeros
2017-04-05 @ 16:58:42
URL: http://biggeros.blogg.se/

Usch så hemskt!! Det ser väldigt kusligt ut. Som tur var hitta ni hem=) Du får satsa på inomhus aktiviteter tills den den dåliga luften avtar.

Svar: Ja, tyvärr är det inte vanligt med filter i husen här så inomhusluften är bara aningen bättre.Lite andra vindar skulle vara välkommet.
Anette

Ama de casa
2017-04-05 @ 17:27:12
URL: http://amacasa.wordpress.com

Men fy vad läskigt! Förstår att det känns mycket obehagligt...

Svar: Ja, det är inget vidare och man mår dåligt av det.Jag har ju tur som kan resa till kusten, eller hem till Europa, vid behov.
Värre för den fattiga delen av befolkningen som lever och jobbar utmed/på gatorna.
Och alla barn som går i höjd med avgaserna, hemskt.
Anette

Marina
2017-04-06 @ 09:17:07
URL: http://www.marinasbay.blogspot.com

Det är aldrig kul när det blir så! Här lider vi ju inte av avgaser eller fabriksutsläpp, utan här är det den årligen (mer eller mindre) återkommande "hazen" som blir av att grannländerna bränner sina palm- och risfält, vilket i sin tur kan orsaka bränder och så kallade "hotspots" som gör att röken driver iväg.

Svar: Den dåliga luften här har flera orsaker. Även här bränns fält vilket gör att inte bara Bangkok drabbas.Hur var din semester? Förmodar att du andats mycket frisk luft och vilat så att du nu är redo för flytten.
Anette
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0