Laos

Laos är ett av Thailands grannländer. Här bor bara ca 7 miljoner människor, vilket är ganska lite om man jämför med övriga länder i Asien. 
 
Naturen består till stor del av berg och landet har ingen kuststräcka. Många floder gör dalarna bördiga och den största floden, Mekong, är livsviktig. Här sker de flesta transporter.
 
Landet har ett socialistiskt styre och var under många år hårt knutet till Sovjetunionen och Vietnam, de strävar nu efter ett öppnare samhälle och demokrati.
Huvudstaden heter Vientiane (landet har varit del av Franska Indokina, vilket hörs på namnet och syns på arkitekturen) och är den klart största staden. Idag har staden ca 600 000 invånare.
 
Vi besökte i helgen den betydligt mycket mindre staden, Luang Prabang, i norra Laos. Den var en gång huvudstad i konungariket med samma namn.
 
Luang Prabang finns sedan 1995 med på Unescos världsarvslista och är en fantastisk liten stad. Här finns massor av vackra hus i kolonialstil. Många (33) tempel och många buddhistmunkar.
 
Vi bodde på ett  underbart litet hotell, precis vid Mekong, Mekong Riverview Hotel.  Den här bilden av vårt frukostbord är taget av maken.
 
Jag kommer med mer information och bilder från resan senare under dagen. 
Har nämligen fått ett återfall på förkylningen och håller mig nära sängen.
 
 
Stina
2016-09-12 @ 08:16:45

Å vad spännande med Laos, har alltid velat åka dit.
Super fina bilder.
Hälsa maken och krya på dig.
Hälsningar från Småland

Svar: Vad kul att kunna visa dig något nytt, maken hälsar tillbaka. <3
Anette

Marina
2016-09-12 @ 09:08:30
URL: http://www.marinasbay.blogspot.com

Ser fram mot resten, och du, krya på dig!

Svar: Tack, tydligen influensatider här i Bangkok. Inträffar ofta under wet season :(
Anette

Ditte
2016-09-12 @ 10:47:56
URL: http://akker.blogg.se

Vad trevligt att få komma till Laos. Det närmaset jag kommit dit är böcker, resebroschyrer och en skräddare jag besökte för många år sedan lät sy upp kläder hos i Bangkok.
Men visst är jag sugen på att resa hit på "riktigt".
Väntar på fler inlägg.
Krya på dig och vila dig nu i form.

Svar: Det är alltid spännande med nya platser. Det finns så mycket att se, hur ska man hinna med allt.Har inte tid att vara sjuk, trots att jag är ledig ;)
Anette

Mille
2016-09-12 @ 11:34:03

Nu har jag varit på guidad tur i Laos också. Tack Anette för du tar mig med till platser och städer jag knappt eller inte alls visste fanns. Så mycket vackra platser det finns. Du måste ge inspiration till andra resenärer. Alla kan inte hitta era små pärlor. Ser fram emot fortsättning.

Svar: Det kommer..... mera..... :)
Anette

FREEDOMtravel
2016-09-12 @ 14:32:16
URL: http://www.freedomtravel.se

Spännande! Jag har aldrig besökt Laos. Intressant att få "följa med" dig dit!

Svar: Ja, det var spännande och intressant.Det är så bra att kunna läsa om andras resor för man kan ju omöjligt hinna se allt själv.
Kul att kunna dela med sig :)
Anette




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0