Gammal hantverkskonst och Pekinganka

Cloisonné kallas den här typen av dekoration. Här är materialet av koppar.
 
Genom att klistra små bitar av koppar på exempelvis en urna, kan man skapa ett mönster och sedan färgsätta den.
 
Man fyller med färg, lite i taget, upp till åtta gånger, innanför de gränser som smådelarna utgör.
Därefter härdas färgen och ytan slipas.
 
 
Slultligen målas guldfärg på kopparavgränsningarna. Resultaten är mycket vackert.
På detta sätt kan även tavlor göras.
 
Vår chaufför för en dag Mr Wong tipsade oss om denna fabrik utanför Peking.
Inget inhandlades denna gång men det var ett intressant besök.
 
I Peking provade vi så klart "Pekinganka".
 
Restaurangen skulle tydligen vara en av de bättre på just anka.
 
Rätten har lagats i flera hundra år, den har alltså gamla anor. 
Tillagningsproceduren är ganska komplicerad så den äts mestadels på restaurang.
Det smakade bra men jag har ätit godare fåglar.
 
Drycken som kyparen rekommenderade till maten var lyckligtvis väldigt billig, den var nämligen omöjlig att dricka så den blev kvar i flaskan.
 
Biggeros
2016-04-20 @ 12:06:09
URL: http://biggeros.blogg.se/

Så intressant att testa olika maträtter÷))
Dock om denna anka inte var så god.
Porslinet verkar vara ganska så avancerat gjort med de olika procedurer. Slutresultatet blev ursnyggt!! Kram på dig

FREEDOMtravel
2016-04-20 @ 18:48:25
URL: http://www.freedomtravel.se

Jag älskar pekinganka faktiskt, just med tillbehören och i det där lilla brödet. Har ätit det både i Beijing och i Stockholm ;)

Svar: Jag förstod inte först hur man skulle inta ankan, det var så mycket godare med tillbehören. Kanske behöver jag prova igen för att riktigt uppskatta smaken.
Anette

Ditte
2016-04-21 @ 21:22:38
URL: http://akker.blogg.se

Känner även igen denna fabrik...
Pekingankan har jag tyckt smakat bäst på en mindre restaurang. På de större och lite "finare" restauangerna är det nog mer massproduktion-
Vad gäller drycken, "badju", tror jag ni fick så är den inte drickbar i min smak heller. Vi använde vår flaska vi fick till att städa avloppet.
Tack för fina bilder och minnena hos mig hoppar fram.


Svar: Hahaha, det var ju bra att flaskan kom till nytta.Kan tro att den löste upp propparna :)
Anette




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lady i Bangkok

En lättsam blogg om mig och mina upplevelser långt hemifrån.

RSS 2.0